— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Skriv en ansøgning der er værd at læse

0 kommentarer

Vi har gennem årene skrevet mange ansøgninger, og læst endnu flere. Vi har siddet med stakkevis af ansøgninger og forsøgt at gennemskue om der var et potentiale for en samtale og en mulig ansættelse. I dette arbejde har det altid undret os at ansøgerne ikke skriver at de er gode til noget … Jo jo, de skriver “jeg arbejder struktureret og kreativt med mine opgaver og kan holde mange bolde i luften, mens jeg jonglerer hus, børn og familie og er aktiv i sportsklubben” bla, bla, bla.

Vi ville ønske at man så nogle flere udsagn ala nedenstående, ikke fordi du skal formulere præcis som vi skriver, du skal skrive i dit eget sprog, men det vi forsøger at gøre med nedenstående er at “løsne” lidt op, skrive lidt mere fra bladet, vær dig selv.

  • “Jeg får flere ideer end de fleste, jeg får bedre og jeg får dem hurtigere” – et modigt udsagn, men hvis det nu er tilfældet hvorfor så ikke skrive det? Selvfølgelig skal du ikke skrive det hvis det er løgn, men hvis du faktisk er markant bedre end gennemsnittet til at få ideer, så skriv det dog, hvis du bare skriver “Jeg er iderig og kreativ” er der jo ingen grund til at lige DU skal til samtale.
  • “Min familie er vigtigere end alt andet, også mit arbejde, men netop familie gør at jeg kan leverer værdi på mit arbejde” – det er upopulært tror mange, men chefer har også familie og respekterer ærlig snak, chefer ved ofte bedre end de fleste at et stabilt familieliv er forudsætningen for succes i arbejdslivet, folk med rod i privaten er ikke optimalt ydende medarbejdere.
  • “Jeg blev afskediget fra mit forrige job, fordi chefen ikke syntes jeg leverede varen.” – lad vær mere at pakke det ind hvis det er faktum, men sørg for at fortsætte sætningen med “Det var jeg uenig i, og jeg vil gerne bevise at han tog fejl” eller med “og det havde han nok egentlig ret i, men jeg ved jeg kan, og derfor søger jeg… etc.”.

Med andre ord… skriv åbent, ærligt, vedkommende og glem alt hvad du har lært om pæne formuleringer og tre ting jeg er god til og tre områder jeg vil udvikle, vi har set det til hudløshed.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar