— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Scor jobbet til samtalen

0 kommentarer

Kom bedre igennem samtalen og øg dine chancer for at få jobbet, med disse råd.

Ros virker

Man skulle tro at rutinerede interviewer, HR-folk og headhunters var immune over for ros, det er ikke tilfældet, derfor skal du sørge for at tale positivt om firmaet du søger job i, rose det de har opnået. Da der ofte er en tredje part med til at foretage ansættelsen er det vigtigt at rose selve rekrutteringsprocessen, du skal ikke være ekstrem og urealistisk. Et positivt ord om at det indtil nu har været en god proces og var et godt jobopslag, er med til at sætte en positiv stemning.

Så selvom arbejdsgiverne ofte siger, at erhvervserfaring og kvalifikationer er de vigtigste faktorer i valget af den rigtige person til jobbet, så spiller mavefornemmelse mere ind end nogen vil indrømme.

Du er i kontrol

Når du forbereder dig til samtalen, så sørg for at alle de eksempler du kommer med, er eksempler på situationer hvor du kontrollerer, eller har taget kontrol.

Tal til dig selv

Gennemfør interviewet højt for dig selv, tal direkte til dig, selv, ikke indeni, sig det højt, du vil opdage at du får mere præcision i sproget, og lyder mere selvsikker, når du har sagt ordene højt inden selve samtalen.

Brug mentale billeder

Topatleter forestiller sig hvordan de rykker foran i banen, hvordan de krydser målstregen før konkurrenterne, de ser sig selv øverst på skamlen. Mange rynker på næsen af den form for visualisering, men det virker, forestil dig at du bliver tilbudt jobbet, forestil dig hvordan du skriver under og hvordan du starter i dit nye arbejde.

Smil!

Man skulle tro det var indlysende, men mange af os er så meget fra koncepterne at vi glemmer at smile, derfor er det vigtigt at du i samtalen med dig selv. Når du bygger mentale billeder, i alle situationer forestiller dig at du smiler stort og indbydende, det vil animerer dig til at smile i den egentlige situation.

Det berømte håndtryk

Øv dig på venner og bekendte i at give et fast håndtryk, jeg har hørt mange sige at det vel handler om hvad man kan, og ja det gør det. Hvis intervieweren har et vagt indtryk af dig på grund af et kejtet slattent håndtryk kan det virke uretfærdigt, men dine chancer er døde, hvor kvalificeret du end måtte være.

Vær åben om svagheder

Man HAR fejl og huller, man HAR mangler, og de kan ikke dækkes over, de kan ene og alene blive en styrke hvis du naturligt i samtalen siger “ja den del er jeg så mindre god til”. Du vil så blive spurgt hvad du gør ved det, og så længe du har et fornuftigt svar og en plausibel forklaring er alt fra ordblindhed til stammen og lav stresstærskel ende med at være en fordel.

Vær unik

Glem janteloven og din trang til at passe ind, og vær sikker på hvad der er unikt ved dig, og helst noget så specielt at man husker det. Måske er du buddhist, eller har plejebørn eller også restaurerer du gamle møbler i din fritid. Det kan også være du holder af at synge, det er fuldstændig ligegyldigt, bare det er unikt og ærligt, og lad VÆR med at opfinde noget, du har noget unikt allerede, du skal bare finde det.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:1    Gennemsnit:4/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar