— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Sådan skriver du en god ansøgning

0 kommentarer

Ansøgningen afgør om du kommer til samtale, så hvordan skriver du en god ansøgning?

Det er vigtigt, at du overvejer, hvorfor virksomheden lige præcis skal vælge dig. Hvad kan du tilbyde, og hvilken forskel kan du gøre for virksomheden? Vær konkret og kom meget gerne med eksempler!

Opfordret ansøgning

Den opfordrede ansøgning er dit svar på en konkret jobannonce. Derfor er det vigtigt, at du i ansøgningen svarer på det, der står i annoncen. Fordelene ved at svare på en annonce er, at du ved, der et job, og hvilke faglige og personlige kvalifikationer, virksomheden efterspørger.

Lad dig ikke skræmme, hvis du ikke opfylder alle kvalifikationerne i annoncen. Ofte er det virksomhedens ønskeliste til en ny medarbejder – men det er langt fra sikkert, at de kan få alle ønsker opfyldt. Søg derfor hvis du opfylder de væsentligste krav.

Opfølgning

Følg op på din ansøgning – både den uopfordrede og den opfordrede. Ring til virksomheden nogle dage efter, du har sendt ansøgningen. Har du svaret på en jobannonce og ikke hørt noget fra virksomheden, kan din opringning gøre, at virksomheden husker netop dig.

Hvad skal en skriftlig jobansøgning indeholde? Hvilket sprog skal du bruge? Hvordan sætter du ansøgningen op?

En skriftlig ansøgning bør indeholde:

  • sidehoved
  • indledning
  • hovedafsnit
  • afslutning
  • bilag

Indledning

I indledningen beskriver du din motivation for at søge jobbet. Det er en god idé at oplyse, hvor du har set jobannoncen. Søger du uopfordret, skal du fortælle, hvilke jobfunktioner du kan varetage.

Hovedafsnit

Her skal du sælge dig selv. Begynd med det vigtigste for hurtigt at vække interesse.

Hvad kan du særligt tilføre virksomheden – dine styrker

Gør rede for dine faglige og personlige kvalifikationer – ikke en opremsning som i dit CV

Besvar kravene fra jobannoncen

Afslutning

Til sidst kan du eksempelvis skrive, at du ser frem til en samtale. Har du søgt uopfordret, kan du skrive, at du vil kontakte firmaet ugen efter for at aftale en tid til en samtale. Det er ikke flabet eller uhøfligt at tro på sig selv og lægge op til en samtale.

Skriv nederst på ansøgningen, hvilke bilag du lægger ved. Det er kun nødvendigt at sende eksamenspapirer med, hvis det udtrykkeligt står i annoncen. Men tag altid papirerne med til samtalen sammen med udtalelser og anden dokumentation for kurser mv.

Layout og sprog

Ansøgningen skal gøre et godt indtryk, og derfor skal den have et indbydende layout. Brug korte og præcise sætninger. Der må ikke være stavefejl og andre grammatiske fejl. Det er altid godt at lade sig inspirere af andre, og derfor anbefaler vi, at du får en til at læse din ansøgning igennem, inden du sender den.

Din ansøgning skal være logisk opbygget og let at læse. Rems ikke op, hvad du tidligere har lavet. Ansøgningen handler om, hvad du kan tilføre virksomheden fremover, hvor CVet handler om, hvad du har bag dig. Ansøgningen bør ikke fylde mere end et A4-ark.

Utraditionelle ansøgninger

En traditionelt opbygget ansøgning er som regel det sikreste. Den mere utraditionelle er i sagens natur umulig at beskrive. Men der skal mod til at lave en utraditionel ansøgning. Hvis du vælger denne mulighed, skal du skræddersy den til det enkelte job. Den utraditionelle ansøgning er mest oplagt ved en uopfordret ansøgning.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar