— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Op på hesten igen

0 kommentarer

Man kan godt falde af hesten og miste modet, og man kan blive skubbet af hesten. En afvist ansøgning kan være årsagen. Dette indlæg fokuserer på hvordan du håndterer de mennesker der ser det som deres fornemmeste opgave at skubbe dig af hesten.

Her er mine forslag til, hvordan man skal forholde sig til mennesker der ser det som deres kald at ødelægge din optimisme og din tro på livet.

Mennesker der vil ødelægge det for dig, er selv ødelagte

Et positivt og lykkeligt menneske løber ikke rundt og skubber andre mennesker af hesten, de kan skubbe til hesten, opfordre til at man ridder stærkere, men de skubber ikke en af hesten. De mennesker der skubber dig af hesten er selv faldet af, og har aldrig formået for alvor at komme op på hesten igen. Men hvorfor gør disse mennesker det, hvorfor skubber de dig ned?

De har brug for at føle, at de er i kontrol og er magtfulde, eller dække over deres egen usikkerhed.

De har oplevet et traume i deres fortid, og de ved ikke, hvordan man skal håndtere den smerte – så de vil skade andre som en forsvarsmekanisme.

Menneskers tirader mod dig vil sikkert afsløre for dig, hvor ulykkelig og desillusioneret og frustreret, at personen er over sit eget liv, og det er deres problem, ikke dit. Hvis du ved, det har mere at gøre med den person, end dig, gør det det langt nemmere ikke at føle sig såret af, hvad der er blevet sagt.

Det er vigtigt ikke at give de mennesker der vil skubbe dig af hesten magten over dit liv, det er ikke nemt, men det er vigtigt. Du kan nemlig møde dem alle steder, og du kan godt glemme at undgå dem, for de er en del af hverdagen i dit lokale Jobcenter, i din A-kasse, ja sikkert også i din familie.

Comebacks til mennesker, der kører på dig!

Du har garanteret tit stået efter at have fået en verbal omgang og tænkt “Bare jeg havde sagt det og det”, men glæd dig over at du ikke svarede igen, at du lod deres angreb hænge virkningsløst i luften. Det nytter ikke at synke til den pågældende persons niveau. Det er, hvad de ønsker. De ønsker at få en reaktion ud af dig, de vil have dig til at føle dig dårligt tilpas, og deres hensigt er sandsynligvis at såre dig. Hvis du vil svarer igen, så forsøg med:

Tak for din mening!

Et lammene svar til den hadefulde, som effektivt afslutter samtalen. De forventer at du slår igen, men lad være, du opmuntrer dem kun til at fortsætte.

Hvis du tager deres kommentarer til hjerte og lader dem gnave inde i dig er du på den, glem det, du er større end det. En person kan ikke skade dig, medmindre du lader dem. Du kan prøve ærligt at se på dig selv og prøve at se, hvorfor denne person mener at du skal skubbes af hesten. Er der ting du kunne ændre? Dette er en sund selvransagelse, men lad det blive ved det, og husk du kan ikke gøre alle glade.

Kan du ikke slippe den dumme kommentar eller det onde angreb, så gør følgende:

Lad den person vide, hvordan du føler

Det er så vigtigt ikke at synke til den pågældende persons niveau af gengældelse, men det er reel snak at sige til vedkommende “Det du der sagde og gjorde, gør mig ked af det, lad venligst være!”. Stopper det dem ikke er det onde mennesker, mennesker under dit niveau.

Vær opmærksom på underspillede nedsablinger

Mange mennesker angriber ikke direkte, men indirekte med antydninger, sarkasme og ironi, den slags skal du være opmærksom på, og føler du dig jokket på, ked af det, så anerkend over for dig selv at deres ord havde en effekt, alene i anerkendelse, ligger vejen videre frem, og muligheden for at ryste det af sig.

Når vi beskæftiger os med mennesker der vil skubbe os af hesten, så husk:

Gør ikke gengæld med dine egne ydmygelser!

Du er et bedre menneske end det!

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar