— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Jobsøgning gennem Sociale Medier

0 kommentarer

Og vi starter fra begyndelsen, så alle kan være med, for det kan godt være du er 23 år og har profiler på samtlige sociale netværks i hele verden. Det er bare ikke ensbetydende med at du egentlig ved hvad et socialt medie er… det betyder bare at du er bruger.

Hvad er et socialt medie?

Sociale medier er en platform, hvor brugerne bruger hinanden til at finde, forstå og dele nyheder, info og indhold. Det er simpelthen en vidensbyttebørs med stor vægt på sociale funktioner. Der vil være dialog, kommunikation snarere end en monolog og en-vejs kommunikation. Gennem sociale medier, bliver vi aktive borgere i den digitale verden, snarere end passive modtagere.

Vejen til dialogen som det bærende element.

TV, radio og aviser har adopteret elementer af dialog, men er stadig de bedste eksempler på mest konsekvente envejskommunikative kanaler. En del websider er også primært envejskommunikerende, og selv om aviser, TV-kanaler og visse hjemmesider har oprettet debatfora med muligheden for at kommentere – så er der ikke tale om sociale medier, men tilpassede hybrider, hvor der stadig er en primær broadcaster/udgiver. Et ægte socialt medie er ikke udgiver. Et ægte socialt medie broadcaster ikke selv, men stiller alene platform og værktøjer til rådighed.

Men hvem er de sociale medier?

Du bruger allerede en stor del af dem, YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn og hvad de ellers hedder. Facebook er målt på antal brugere den platform, hvor du når ud til de fleste danskere, lige nu. Over 3 millioner danskere har en Facebookprofil. YouTube er ikke kun sjove klip og musik klip, er der også et fællesskab. Via YouTube, kan du enten reagere på andres videoer gennem deres egne klip, eller en almindelig kommentar. LinkedIn er primært fokuseret på at holde styr på dit netværk, men har også et privat aspekt. Twitter er et mikro-blog, som bruger 140 tegn til at kommunikere.

Men jeg kan da ikke finde et job via Facebook?

Ja! Det er faktisk præcis, hvad du kan! Hvis du udskriver på Facebook, eller på et andet socialt medie, at du er på udkig efter et job, har du pludselig alle dine venner som agenter, de har de i baghovedet at huske dig hvis de hører om noget lige i den virksomhed hvor de selv arbejder. Du skal ikke gøre alverden ud af det, bare skrive i din status at du er på jagt efter nyt job, og folk må gerne lige huske det, evt. med et link til dit CV.

Dit CV online

Gør dit CV tilgængeligt online via sociale medier som eksempelvis Linkedin. Flere og flere rekrutteringsbureauer, eksempelvis Mercuri Urval, scanner automatisk disse sociale mediers CV-databaser for potentielle kandidater.

Brug Twitter

Følg de relevante hashtags – du kan selv finde de helt rette på hashtags.org. Det er en god og hurtig måde at følge med i hvad der er af ledige jobs. Derudover skal du bruges Twitter som du bruger Facebook, skriv helt åbent at du søger arbejde med et link til dit CV.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar