— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Hvordan skriver jeg en uopfordret ansøgning?

0 kommentarer

At sende en uopfordret ansøgning kan være en effektiv metode til at sikre et nyt job og måske endda overbevise en potentiel arbejdsgiver til at skabe et nyt job til den rigtige person. Forudsat du gør det rigtigt selvfølgelig. Hvis du har identificeret den virksomhed, du ønsker at arbejde for, så er her nogle tips til succes med din uopfordrede jobansøgning.

Det grå arbejdsmarked

Du er nødt til at se ud over de annoncerede jobannoncer for at finde det job, du ønsker. Langt de fleste job er annonceret, men mange jobs opstår når firmaet står med den rigtige kandidat, en kandidat de kan se skaber værdi for dem, løfter dem.

Identificer hvem der har beføjelse til at ansætte og stil din ansøgning til vedkommende. Du ved måske allerede hvad personen hedder, hvis ikke, skal du sørge for at finde ud af dette ved at besøge virksomhedens hjemmeside eller ringe og bede om deres navn og kontaktoplysninger.

Gør dit hjemmearbejde

Mange jobsøgere begår den fejl at behandle en uopfordret ansøgning på samme måde som en ansøgning om en opslået stilling.

Din ansøgning skal være personlig og den skal forholde sig til den situation du vurderer virksomheden er i. Find ud af noget om firmaet på nettet, om deres struktur, kultur.

Det er også vigtigt, at der i dit brev at forklare hvorfor du har valgt det pågældende selskab, som en fremtidig arbejdsgiver. Vær så begejstret som muligt for deres produkter, services og overordnede billede. Arbejdsgiverne ønsker at ansætte folk, der brænder for deres brand, så en positiv holdning vil give dig et forspring i forhold til andre ansøgere.

Sælg dig selv

Giv arbejdsgiveren en grund til at lægge mærke til dig og fortælle dem, hvad slags stilling du søger, og hvad du kan tilbyde dem. Sælg dig selv er baseret på dine færdigheder, ekspertise, viden og erfaring. Begræns dig ikke til en bestemt rolle. Søg ikke som IT-specialist, men søg “Indenfor” IT.

Opfølgning

Må ikke vente på at arbejdsgiveren vil reagere på din forespørgsel. Det er meget muligt, at de modtager flere CV’er hver dag, og at de ikke har tid til at besvare alle individuelt.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar