— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Finanskrise 2.0 – du står uden job og skal forsøge din familie?

0 kommentarer

Der er folk der stadig søger normale jobs og venter på regeringen, fagforeningen, naboen eller nogen fra det ydre rum kommer og redder deres økonomi ved at skaffe et job for dem. De søger dag ud og dag ind opslagene på Jobindex, Jobnet, Stepstone og Ofir, og de skriver endda gode ansøgninger som de har lært her på Billigste A-kasse eller på et kursus. Det gør de imens bliver deres økonomi ringere og ringere fordi dagpengene, uanset a-kasse er de samme. Så du er nødt til at arbejde… eller lad os vende den. Du har den ære at løfte dig og din familie så den ikke lægger nogen til last – heller ikke samfundet, men hvad gør man?

Man gør noget mange har glemt, man gør det nødvendige for at kunne betale regninger

Mange mennesker kæmper i denne økonomi, enten fordi de har mistet deres job eller deres ægtefælle har mistet deres job. Måske er de bagud med regninger og i risiko for en tur i RKI. I løbet af min karriere, har jeg prøvet at miste mit arbejde flere gange. Jeg har også prøvet at ryge på røven med et firma, fordi en kunde ikke betalte fakturaen. Så stod man der uden arbejde, med gæld og en ikke videre sjov ligning når man har familie.

Men jeg gør hvad jeg skal gøre under disse strabadser. Jeg arbejder med hvilket som helst job der ville give mig penge til at betale regninger med. Jeg glemte at tænke på hvad mit CV sagde jeg kunne og hvad uddannelsesniveauet sagde jeg burde lave. Jeg slugte min falske stolthed og fik ægte stolthed over selv at kunne klare mig.

Så hvad gør man? Der er ingen jobs

Hvem end de er, så tager de fejl. Lad mig her nævne de forskellige jobs man nemt kan få, som jeg har prøvet af. Jeg har ikke bare har bevist, at jeg kan forsøge mig selv og min familie – men også bragt mig videre til en mere stabil indkomst.

Lærervikar

Selv om verden sikkert er fuld af arbejdsløse lærer, har mange af dem af en eller anden grund mangel på fantasi når det handler om arbejde. De vil åbenbart kun arbejde når de kan få en fast ansættelse med optjent ferie… laaaaang ferie og god pension. Men hvis du er tilknyttet en 4-5 skoler i et lokalområde kan du sagtens tjene en fornuftig hyre. Du behøver ikke være læreruddannet, du skal faktisk bare være voksen – og så kunne overbevise rektor om at du kan tage vare på børnene.

Kundeservice per telefon

Nok en af de mest forhadte jobs i verden, og jeg fatter ikke hvorfor, det er de nemmest tjente penge du kan komme i nærheden af. Du sidder på din flade røv og tager telefonen og mens kunden hælder vand ud af ørene og du hjælper så godt du kan. Det består typisk i at sende kundens problem til en tekniker pr. mail.

Kassedame

Det eneste job der er i konkurrence med jobbet som kundeservicemedarbejder når det handler om lavstatus, er kassen på McD eller kassen i et supermarked. Men helt ærligt… hvad er mest ynkeligt, at få penge af det offentlige – eller i det mindste tjene sine egne penge. Der mangler altid kassedamer (hvis ikke vi snart scanner alle varer selv) på de dumme tidspunkter, derfor dette job fint kan kombineres med et andet. Nej, du arbejder ikke kun 37 timer om ugen, men hey, du har taget en beslutning om at være voksen, ansvarlig og tage vare på dig selv. Derfor gør du det der skal til, det kaldes ære og modenhed. Så sæt du dig stolt ved kassen og betjen resten af verden – det er et ærefuldt erhverv.

Og der er mange, mange flere jobs af denne type, du skal blot opgive tanken om et job fra 8-16 – den virkelighed har eksisteret siden krigen. Fremtidens arbejdsmarked ser helt anderledes ud. Hvis dit CV og din ansøgning i fremtiden kun kan afspejle at du hører til i fortidens opfattelse af det at arbejde – får du ikke noget job alligevel. Du vil være evigt arbejdsløs, så drop det og gør noget for dig selv… Cover your own ass, som amerikanerne så smukt siger.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:7    Gennemsnit:2.1/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar