— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Få et job med Twitter

0 kommentarer

Twitter er et fantastisk værktøj til i jagten på et job. Du kan tweete dig selv til en jobmulighed 140 tegn ad gangen.

Hvad kan Twitter gøre for dig i din jobsøgning?

Lad mig først nævne nogle helt åbenlyse fordele ved at være på Twitter som jobsøgende ud fra et fagligt perspektiv.

  • Du får adgang til at følge fagfolk, fagnørder og faginteresserede indenfor dit område i hele verden.
  • Du kan følge relevante industriledere indenfor de brancher der interesserer dig, og se hvad der interesserer dem ledelsesmæssigt, litterært, samfundsmæssigt etc.

Dernæst er det vigtigt at du i starten primært bruger Twitter som et sted at lytte, indtil du har en god ide om stilen, tonen, intensiteten blandt de profiler som du ønsker at eksponerer dig overfor. Når du altså selv begynder at tweete, har din personlige stil og tone, men uden at denne ødelægger dit egentlige forehavende.

Men hvad skal jeg tweete om som forbedre min jobsøgning?

For det første skal du tweete fagligt relevant, du skal ikke spamme med guldkorn indenfor dit felt, men hvis du arbejder med markedsføring skal du eksempelvis tweete at den og den kampagne er godt skruet sammen, selv om du måske ville ha’ etc. etc. Hvis du er indenfor omsorgsfagene, så tweet links til nyeste artikler om emner fra din fagforening eller a-kasse. Pointen er at du skal blive en relevant person at følge for andre indenfor dit felt, fordi det du tweeter indeholder værdi. Men samtidigt er personligt, du skal ikke bare tweete løs af fagartikler, men dem du synes godt eller skidt om skal du tweete sammen med din holdning til dem.

Det er også vigtigt at din twitterprofil er din profil, det betyder ikke at du skal opdaterer den med hvad du fik til aftensmad, som man kan finde på på Facebook – men du må gerne afsløre at der er en personlighed bag. Det fører til næste emne:

Hvad gør Twitter unik?

Twitter er uformelt, lige på og afslappet. Twitter er endvidere ikke specielt stort i Danmark, men ret udbredt blandt de mennesker der har indflydelse og rent faktisk bestemmer noget. Det vil sige dem der kan være afgørende for om du får et job. På Facebook er der ingen “fare” for at du bliver venner med direktøren fra et Top1000 firma i Danmark, men på Twitter kan du sagtens “risikere” at direktøren for en af landet største firmaer begynder at følge dig. Hvis det du tweeter har værdi, det er måske det der mest markant adskiller twitter fra Facebook, og det der gør Twitter til en langt mere betydende og effektivt værktøj i jobsøgning end eksempelvis Facebook.

Så hvordan kommer jeg for alvor i gang med at søge arbejde på Twitter?

Vælg det rigtige brugernavn, dvs. at LækreSusanne74 er dødsdømt, men du behøver heller ikke gå i den anden grøft og vælge HrJørgenJensen. Læg dig et sted hvor det er uformelt uden at lyde som en halv datingprofil.

Tag dig tid til at skabe en profil der matcher dit formål med at bruge Twitter. Hvis du ikke har en hjemmeside, link til din LinkedIn-profil.

Opbyg dit netværk ved at følge relevante personer og brug funktioner som Twitter Search og andre værktøjer på nettet til at finde twitterprofiler.

Brug hashtags (#-tegnet). Sæt relevante hashtags på dine indlæg, du kan se på overskrift.dk og på hashtags.org hvilke der matcher det du tweeter om. Hashtags bruges på Twitter til at skabe grupperinger omkring et bestemt emne, begivenhed, samfund, industri, placering, osv.

Vær ikke bange for at sende en besked direkte til en profileret person indenfor dit område, så længe det du sender eller spørger om er 100% relevant og ikke lugter af at du er ude på at “rubbe shoulders”.

Og sidst men ikke mindst, skriv ærligt og redeligt at du er på jagt efter et arbejde.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar