— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Efterårsledig

0 kommentarer

Ja, det lyder trist og kan også være det, så spændende er det heller ikke at gå uden arbejde. Efterhånden som mørket, kulden, regnen og blæsten indfinder sig, kan man godt have svært ved at bevare gejsten og lysten til at søge arbejde, ens indsats bliver måske en smule halvhjertet. Derfor skal der arbejdes ekstra med motivationen for jobsøgning i vinterhalvåret.

Hvis du er tilbøjelig til vinterdepression, du sandsynligvis vil få det hvert år, første gang i efteråret og mere intensivt om vinteren. Du må forvente at en ændret livssituation som arbejdsløs eller tilsvarende, gør din lidelse en tak slemmere, at dit humør dykker en smule mere end det plejer. I modsætning til de fleste andre typer af depression omfatter symptomerne oversleeping og overspisning i stedet for tab af søvn og ringe interesse i fødevarer. Andre symptomer er på linje med andre former for depression, herunder sløvhed, tab af interesse for alt, irritabilitet og manglende evne til at koncentrere sig. Dette sidste er virkelig en udfordring når der skal skrives jobgivende ansøgninger.

Her følger nogle rasende simple råd til at modvirke at du mister motivationen, de kan virker indlysende – men det er faktisk de dokumenterede bedste almene råd mod at gå i stå i vinterhalvåret:

  • Dyrk mere motion. Du bør øge din fysiske aktivitet, da motion styrker kroppens immunforsvar, frigør endorfiner og dermed modvirker psykisk stress og vinterdepression.
  • Spis godt af årstidens solide grøntsager som eksempelvis kål og rodfrugter. Naturen har indrettet sig så smart at der netop i disse årstidsråvarer er nogle af de bedste vitaminer og mineraler til modvirkning af en sløv vinterperiode.
  • Er din tilstand mere behandlingskrævende bør du snakke med din læge om brug af antidepressiv medicin eller lysterapi i vinterhalvåret. Husk på at depression er en ganske ordinær lidelse på lige fod med andre ting vi går til lægen med.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar