— Danmarks billigste a-kasse, 2019
Du fik ikke jobbet… Hvad skal du gøre?

0 kommentarer

Ja… Du er skuffet, du synes det er uretfærdigt. Der skal handles så du kommer videre, og der skal handles så du ikke taber momentum. Her er hvad du skal gøre:

1. Afslag er vejen til succes

Den enkle matematik er at hvis du får et afslag er det fordi du har prøvet. Der er en gang imellem mennesker der ikke når at få afslag, men de fleste skal igennem en mængde afslag, en rigtig stor mængde, inden de får det job det ønsker. I processen er det muligvis fordi man forbedrer sig, men ofte skal der bare også en sum af afslag til, før man rammer et sted man passer ind. Se på dit afslag som et skud mod mål blandt mange skud.

2. Find dit storsind og sig “pyt!”

Og det kan synes cirka lige så nemt som at slikke sig selv på albuen… Ja , du var naturligvis den bedste kandidat , den absolut bedst egnede, men de så det ikke, opdagede det ikke. Men måske så nogle af dem, men de var i mindretal. Der blev taget en beslutning, en forkert beslutning, og hvad nu? Ja det vil være en god ide at sige det er lige meget, men det er bare alt andet end nemt, men prøv alligevel højt at sige “Nå, pyt med det, jeg får det næste job”. At høre sin egen stemme sige det på den måde kan faktisk gøre en kæmpe forskel.

3. Op igen!

Hver gang man ikke bliver valgt, bliver man i ens egen hjerne fravalgt, og det er naturligvis ikke bare ubehageligt, men kan være nedbrydeligt for ens selvtillid hvis ikke man hurtigt får smidt et nyt skib i søen. Derfor skal du ikke vente med at skrive en ansøgning til et andet nyt job, faktisk skal du begynde at skrive en ny ansøgning allerede inden du egentlig synes du skal, eller overhovedet har lyst til at prøve.

4. Brug et sælgertrick

En kunde har valgt ikke at købe dit produkt, i dette tilfælde din arbejdskraft. Når du får afslaget siger du “det er jeg ked af, jeg synes ellers jeg ville have passet godt ind, men håber det bliver godt med den i har valgt. Nu ved du jo hvad jeg kan, måske kender du eller har du en ide til hvor jeg kunne passe ind?”. De mennesker der rekrutterer har store netværk, dertil hader de alle at give afslag, derfor vil ikke så få faktisk give dig et godt lead videre.

5. Afvis det personlige

Du har skrevet en ansøgning, og været til én, måske to samtaler. Der er måske endda lavet en test, men kender de dig? Nej da! De ved en hulans masse om dig og dine kompetencer, din personprofil etc. men de kender dig ikke, og derfor er det ikke dig de har sagt nej tak til, men deres billede af dig, et billede bygget på 4 siders tekst, en analyse og 2 x 45 minutters samtale. Du er blevet afvist på et meget tyndt grundlag, og ikke fordi der er noget galt med dig eller din person, så selv om det er nærliggende at tage det personligt, så husk på vor spinkelt et grundlag de har taget beslutningen.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:0    Gennemsnit:0/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar