— Danmarks billigste a-kasse, 2019
12 tips til at skrive et godt CV

0 kommentarer

Her er tolv praktiske tips til, hvordan du skriver dit CV.

1. Personlig og kontaktoplysninger

Navn, adresse, telefonnummer, e-mail-adresse, fødselsdato og eventuelt civilstand.

2. Personlige egenskaber

En kort personlig præsentation med fokus på dine styrker og positive egenskaber. Er du kreativ, ambitiøs, stressresistent, fleksibel, selvstændig, serviceorienteret, har gode lederevner?

3. Professionel forhåbninger

En kort redegørelse for dit langsigtede mål på arbejdspladsen, og hvilke færdigheder du gerne vil udvikle.

4. Uddannelse

For hvert kursus, skal du indtaste navnet på uddannelse og det år, du har taget kurset. Skriv også noget om indholdet af kurser og hvad du har lært.

5. Essays

Hvis du har en akademisk grad kan du kort beskrive din C-og D-essay eller dit speciale.

6. Erhvervserfaring

For hvert job, angiv jobtitel, beskæftigelsesstatus, arbejdsgiver, og perioden beskæftigelsen varede. Beskriv også dit arbejde og fortæl om hvilke færdigheder og erfaring, du har fået på de forskellige arbejdspladser.

7. Sprogkundskaber

Liste over de sprog, du kender, og hvor godt du mestrer dem. For eksempel “Grundlæggende viden”, “God viden” og “flydende”.

8. IT-kompetencer

Angiv, hvilke programmer du mestrer – og på hvilket niveau. Her kan du bruge udtryk som “grundlæggende viden”, “God viden” og “Superbruger”.

9. Andre færdigheder og erfaring

Andre oplysninger, der kan være af interesse for arbejdsgiveren. Eksempelvis militærtjeneste, frivilligt arbejde, længere ophold i udlandet osv.

10. Hobbyer

Et CV indeholder ofte en header, hvor du kan skrive lidt om dine interesser og hvad du gør i fritiden. Hvis du er grusom til at windsurfe – skal dette helt klart med.

11. Referencer

Det er godt, hvis du i dit CV kan henvise til et par forskellige referencer, som arbejdsgiveren kan kontakte for at få mere at vide om dig. Eksempler på referencer kan være tidligere arbejdsgivere, kolleger, vejledere eller lærere. Indtast referencens navn, titel, arbejdsplads og telefonnummer. Glem ikke at fortælle dine referencer om eventuel kontakt i forvejen!

12. Vedhæftede filer

Meget få arbejdsgivere vil have en hel masse kopier af certifikater og andre beviser med din ansøgning. Normalt er det nok med et diplom eller tilsvarende fra dit højeste niveau af uddannelse og certificeringer fra din seneste beskæftigelse. Husk aldrig at sende originale dokumenter, men i stedet at lave kopier.

Vi vil meget gerne vide hvad du synes?
[Total:1    Gennemsnit:5/5]

Relaterede artikler

Skriv en kommentar